Dermapen

De Dermapen4 is een micro-needling techniek. Hoe gaat deze behandeling in zijn werk? De huidtherapeut beweegt met de Dermapen over de huid. Zeer fijne naaldjes maken micro-gaatjes in de huid. Deze niet zichtbare gaatjes sluiten binnen 30 minuten. De huid reageert met tijdelijke roodheid.  Dit neemt sneller af door na afloop van de behandeling een speciaal masker op de huid aan te brengen. Na het opbrengen van camouflage-gel is het vrijwel niet zichtbaar dat u een intensieve huidbehandeling heeft gehad. behandeling met de Dermapen

Wat is het effect van de Dermapen?

Door de needling-behandeling krijgt de huid prikkels waardoor deze over gaat op de ‘herstelstand’. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit bevordert de versteviging van de huid. Fijne lijntjes vervagen en rimpels worden minder diep. Acnelittekens worden vlakker. En grove poriën worden minder zichtbaar.

Deze techniek heeft een positief effect op verdikte littekens of striae, omdat het collageen type III wordt afgebroken. Littekens worden gladder, egaler en dus minder zichtbaar.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Het gezicht maar ook andere lichaamszones kunnen worden behandeld. De behandelmogelijkheden zijn:dermapen 3

 • Huidveroudering (verslapte huid, fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken, roodheid, couperose)
 • Zonbeschadigde huid (roodheid, couperose, zonnevlekken)
 • Rokershuid (grove poriën, teint, rimpels, couperose)
 • Littekens (chirurgische littekens, acne littekens, striae, littekens door brandwonden, verdikte littekens,  littekenputjes zoals bij acne).
 • Pigmentprobleem (overmatige pigmentvorming na genezen wondje, pigmentloze huidzone, zonnevlekken)
 • Acne in herstelfase (pigmentvlekjes, littekenputjes, littekenstrengen, onzuivere huid, algehele roodheid)
 • Rode huidskleur (couperose, rosacea)

Wat is het voordeel van de Dermapen4 ten opzichte van de dermaroller?

Sommige centra maken gebruik van een dermaroller. MediDerma prefereert de Dermapen 3 boven de Dermaroller om de volgende reden.

De naaldjes van de Dermapen gaan zeer snel op en neer de huid in en uit. Hierdoor worden kanaalvormige micro-gaatjes gemaakt in de huid. Bij de dermaroller maakt de naald een rolbeweging in de huid waardoor er grotere openingen in de huid worden gemaakt. Het wondje is dus bij de dermaroller groter waardoor onnodig een heftigere huidreactie ontstaat. De Dermapen laat minder roodheid zien, de hersteltijd is dan ook korter. Bovendien kunnen met de Dermapen gebieden behandeld worden waar de dermaroller te breed voor is.

Waarom de Dermapen 4?

Er zijn veel vergelijkbare namaakpennen op de markt voor een fractie van de prijs ten opzichte van de officiële DermaPen4. MediDerma heeft gekozen voor de officiële Dermapen4. Enkele verschillen:

 • Dermapen4 heeft exclusieve gepatenteerde registraties
 • 12 naaldpatroon,
 • hoogwaardige kwaliteit naalden, waardoor een kortere hersteltijd
 • Verstelbare naalddiepte
 • Meerdere snelheden technologie
 • Wetenschappelijk bewezen effectief.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van micro-needling bij MediDerma?

 • Tijdens het needlen wordt een ‘glijstof’ op de huid aangebracht. Water is hiervoor ongeschikt, maar een lichaamsneutrale zoutoplossing is een goedkoop alternatief en wordt vaak bij centra gebruikt. Bij MediDerma wordt bij behandeling van het gelaat gebruik gemaakt van het serum Hyla active.Hyla active  Het lichaamseigen bestanddeel hyoluronzuur zorgt voor hydratatie. Ook vermindert Hyla active de roodheid en bevordert het herstel na de behandeling.
 • Na een full-face behandeling wordt een Hyla Active 3D Sculptured Mask aangebracht. Dit masker hydrateert en koelt voor een onmiddellijke verlichting.
 • Mogelijkheid om de behandeling af te sluiten met de Omnilux-Revive. Deze krachtige LED-techniek kalmeert direct de huid.
 • Bij MediDerma worden een zeer breed scala van behandelingen aangeboden op het gebied van huidveroudering, pigmentvlekken, couperose, acne en littekens. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om de Dermapen-behandeling te combineren met diverse andere behandeltechnieken.  Dit komt het behandelresultaat ten goede. Enkele voorbeelden van mogelijke combinatie-therapieën met de Dermapen behandeling zijn als volgt. Bij huidveroudering wordt afhankelijk van het gewenste behandelresultaat een combinatie aangeboden door middel van injectables, Omnilux LED-therapie, peeling of KTP– vaatlaser.  Een litteken kan afhankelijk van de klacht (bijvoorbeeld verkleving, bewegingsbeperking) gecombineerd behandeld worden met micro-needling en de effectieve Endermologie-therapie. Bij couperose wordt de behandeling bijvoorbeeld vaak gecombineerd met de efficiënte vaatlaser. Cliënten met rest-acne krijgen vaak het advies de behandeling te combineren met een aantal peelings. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met de huidtherapeut wordt beoordeeld óf en zo ja, welke combinatietechniek geadviseerd wordt om een optimaal behandelresultaat te behalen.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.