Camouflagetherapie

camouflage dermacolourOm psychologische en esthetische redenen wordt camouflagetherapie bij kleurafwijkende huidproblemen toegpepast. Voorbeelden waarbij deze therapie kan worden toegepast zijn bijvoorbeeld een wijnvlek, couperose, spataderen en pigmentvlekken en littekens. De betreffende huidafwijking wordt d.m.v. een camouflage product afgedekt zodat deze niet of nauwelijks meer opvalt. De producten die door de huidtherapeut worden gebruikt, bevatten een hoge concentratie pigmenten waardoor deze beter afdekken dan de regulier verkrijgbare make-up of camouflage. Daarnaast hecht de camouflage beter op de huid vanwege een speciale aanbrengtechniek. De camouflage kan na instructie en oefening, door de patiënt zelf aangebracht worden.

Dekkende camouflage crème voor vlekken in het gezicht  

Hoe werkt camouflage therapie?

Camouflage therapie bestaat uit twee behandelingen; de juiste kleur en product bepaling en het aanleren de camouflage zelf goed aan te brengen.

De eerste behandeling bestaat uit een consult waarin de mogelijkheden worden toegelicht. Meestal worden ook meteen de kleur en het product bepaald welke het beste zijn om te gebruiken. Bij tevredenheid over het resultaat wordt de camouflage besteld. Tijdens de 2e behandeling wordt de patiënt geleerd hoe de camouflage het best aangebracht kan worden.

Welke huidgebieden kunnen worden behandeld?

Zowel het gezicht als lichaam kan behandeld worden. Bij het lichaam is het wel belangrijk dat de patiënt zelf de betreffende huidafwijking kan aanraken. Indien dit niet mogelijk is kan het opbrengen van de camouflage ook aan een partner worden uitgelegd.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Gemiddeld volstaan 2 behandelingen en indien de camouflage op is kan deze (telefonisch) bij besteld worden. Indien er veranderingen zijn in de huidskleur, zoals bij een zomerse teint, waardoor de camouflage niet meer matcht kan een nieuwe kleurbepaling worden gedaan.

Kunnen er huidreacties ontstaan?

De camouflageproducten zijn speciaal voor een gevoelige/zieke huid samengesteld en zijn hypoallergeen. De camouflage bevat meestal een zonnefilter zodat de huid extra beschermd wordt tegen de zon.

Wat te doen voor en na de behandeling?

Wanneer u thuis de camouflage gaat gebruiken is het belangrijk de instructies die de huidtherapeut heeft gegeven op te volgen. Voor u de camouflage aan brengt is het belangrijk dat uw huid vrij van (vorige) camouflage is.

Indien u een (dag)crème gebruikt is het belangrijk deze eerst in te laten trekken voor u de camouflage aan brengt. Soms is het noodzakelijk om de huid eerst te ontvetten. Vervolgens kan de camouflage, volgens de gegeven instructies, aangebracht worden.

De camouflage dient altijd weer verwijderd te worden met een daarvoor bestemde huidreiniger die de pigmenten van de camouflage weer oplost.

Welke camouflage producten/merken worden er gebruikt?

Bij MediDerma wordt gebruik gemaakt van de merken Lycogel en Dermacolor.
Soms dient er ook nog een fixatie poeder of spray gebruikt te worden, deze zijn ook aanwezig.

Camouflage foundation tegen ontsierende vlekken in het gezicht

Is de camouflage waterproof en veegvast?

De camouflage is waterproof en veegvast maar kan ook extra gefixeerd worden door een fixeerpoeder of spray te gebruiken. Dit is vooral geschikt voor camouflage van lichaamsdelen. Extreme wrijving, warmte en of transpiratie kan de hechting van de opgebrachte camouflage verminderen.

Hoe lang duurt de behandeling?

De camouflage therapie duurt voor het aanleren gemiddeld een half uur. Indien de camouflage bevalt, kunt u het wanneer het bijna op is opnieuw bestellen en het gebruik voort zetten.

vitiligovitiligo_na_camouflage

Wordt de camouflage therapie vergoed door de zorgverzekeraar?

In de meeste gevallen worden camouflage therapie en de benodigde producten geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hiervoor uw polisvoorwaarden na lezen. Vaak is om voor vergoeding in aanmerking te komen een verwijsbrief nodig van uw behandelend specialist of huisarts.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.