0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Acne littekens Youlaser

Altijd gedacht dat acne-littekens blijvend zijn? Met de Youlaser bieden wij verdergaande behandelresultaten!  

 

Acne verdwijnt op een gegeven moment, maar helaas kunnen littekens blijvend achterblijven. De littekens zijn soms heel storend maar er is gelukkig wel degelijk iets aan te doen. Een verkleuring of een onregelmatige huidstructuur door verdikte of verzonken littekens? MediDerma is dé expert met de behandeling van acne-littekens.

dewi van rinsum

Wist je dat er een verscheidenheid is aan acne-littekens?

Soms zijn het enkele oppervlakkige littekentjes, maar de huid kan ook uitgebreid aangedaan zijn met diepe putjes. Littekens kunnen in de herstelfase vooral storend zijn omdat ze rood of gepigmenteerd zijn. Terwijl uitgerijpte littekens de huid met name een onregelmatige huidstructuur geven. Littekens kunnen verzonken (atrofisch) of juist verdikt (hypertrofisch) zijn.

Daarom bestaat er niet 1 behandeling voor acne-littekens

De verschillende littekens hebben een verschillende aanpak nodig. Soms volstaat een TCA-peeling of microneedling met de Dermapen 4. Maar voor verdergaande behandelresultaten gaan we een flinke stap verder met de Youlaser. Voor ieder type litteken hebben wij de benodigde behandelapparatuur. Waar veel klinieken alleen de Erbium of misschien ook de CO2 laser hebben, kan MediDerma de beide lasertechnieken met elkaar tijdens 1 behandeling combineren. De Youlaser is een technisch hoogstandje met de zogenaamde  MIX techniek.

acne littekens wang

De Youlaser is een gefractioneerde laser. Wat houdt dit in?

Zoals meerdere lasers is de Youlaser een fractional laser. Vroeger waren de lasers niet fractioneel, de volledige huidoppervlakte werd behandeld. Dit was een enorme belasting voor de huid, de hersteltijd was lang. En de risico’s op bijvoorbeeld ongewenste huidverkleuring was hierbij reëel aanwezig. Deze nadelen zijn weggenomen met de gefractioneerde lasertechniek. Volgens een bepaald raster wordt de huid door middel van micro kleine puntjes (zo klein als speldenpuntjes) behandeld. Vanuit het omliggende, niet behandelde, weefsel vindt sneller herstel plaats. De huid wordt veel minder met deze techniek belast en de hersteltijd van de huid is hierdoor aanzienlijk verkort.

De CO2 laser is ablatief. Wat wordt hiermee bedoeld?

De CO2 laser verdampt een heel dun laagje bovenste huidlaag. Dit gebeurt fractioneel, dus dit zijn zeer kleine puntjes. Dit betekent dat het herstel van de huid enkele dagen langer duurt in vergelijking met behandeling alleen met de Erbiumlaser. De hersteltijd is langer maar de huidverbetering is hierbij nog beter. De huid ziet een week behoorlijk rood en opgezet. 

Wat zijn de voordelen van de Youlaser?

Voor huidverbetering is zowel de Erbium als de CO2 laser het meest geschikt. Alleen de Youlaser is technisch in staat beide lasers tegelijkertijd tijdens de behandeling toe te passen. Je krijgt dus niet alleen een behandeling met de Erbium of met de CO2, maar met beide. Dit noemen wij de MT (Mixed Technology). Deze unieke combinatietoepassing betekent dat de warmte in de huid een gelijkmatiger en intenser bereik heeft. De behandeling is hierdoor effectiever terwijl de huid juist minder wordt belast! De behandeling is minder gevoelig en de behandelresultaten zijn beter. De voordelen van de combinatiebehandeling van Erbium en CO2 zijn aanzienlijk. Omdat MediDerma altijd het beste wil bieden, is er dus gekozen voor behandeling met de Youlaser!

De behandeling

Vooraf wordt bij de MT behandeling (Erbium en CO2)verdovingscrème opgebracht. Dit trekt ongeveer 40 minuten in  waarna de behandeling kan starten. Tijdens de behandeling wordt lichtelijk iets gevoeld. Na de behandeling wordt nabehandelingscrème opgebracht. Zie hier een korte impressie van de behandeling.

Langere hersteltijd geen optie?

Met de MIX techniek moet je er rekening mee houden dat je huid een week behoorlijk rood is, waarbij je ook korstjes kunt hebben en zwelling. Vind je dat geen optie? Wij bieden je in dit geval een behandeling aan met alleen de Erbiumlaser. De hersteltijd van deze behandeling is enkele dagen, de huidreactie is aanzienlijk milder. Je hebt met alleen de Erbium meer behandelingen nodig om het gewenste effect te krijgen. Of wellicht volstaat behandeling met de Dermapen 4. Bij het opstellen van het behandelplan wordt rekening gehouden met jouw wensen. Maak gerust een afspraak om de behandelmogelijkheden met een huidtherapeut te bespreken. 

acne litteken behandeling you laser MR

Tarieven

Acne littekens

Acne littekens De richtprijzen zijn inclusief verdovingscréme en de benodigde nabehandelingscrémes.

Richtprijs per behandeling

Acne littekens Youlaser
Consult met huidtherapeut Gratis
Kleine zone €150,-
30 tot 70% gelaat €450,-
70% tot hele gelaat €550,-

 

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.