0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Acne littekens

Bij meer dan 90% van de pubers en adolescenten komt acne voor en kan dit zelfs voortduren tot aan de volwassen leeftijd. Je kunt ontsierende littekens overhouden aan acne wanneer acne flink ontstoken is geraakt.
Deze littekens zijn vaak ernstiger wanneer de acne te laat of niet goed werd behandeld. Vaak zien de acnelittekens eruit als diepe putjes, gaatjes of onregelmatige deukjes. Ook kan de huid wat verkleurd zijn rondom de littekens. Er zijn paarse, rode of bruine vlekjes te zien.

Acne littekens

Wat voor soort acnelittekens zijn er?

  • Icepick littekens: zijn smal, diep en scherp. Ze hebben de vorm van een punt. 
  • Boxcars littekens: dit zijn ronde of ovale littekens met scherpe randen. Deze littekens zijn breder dan de icepick littekens en lopen niet taps toe. 
  • Rolling littekens: vormen een schaduwgolf op de huid en zijn vaak breder dan 4mm.

Wat kun je zelf doen om acnelittekens te verbeteren?

  • Gebruik een serum met Vitamine A. Vitamine A versnelt de wondgenezing en voorkomt littekenvorming. 
  • Gebruik een serum met Vitamine C: stimuleert de wondheling, verzacht de littekens en vermindert roodheid. Bijvoorbeeld de Infusion serum van Dermaquest.
  • Smeer een dagcrème met SPF: littekens verkleuren in de zon anders dan de normale huid. Zorg daarom voor een goede zonbescherming. Een hele fijne dagcrème met SPF is de Tebiskin UV Osk. Deze heeft namelijk ook een antibacteriële werking en verhoogt de weerstand van de huid.

Behandeling door de huidtherapeut

De verschillende littekens hebben een verschillende aanpak nodig. Soms volstaat een TCA-peeling of microneedling met de Dermapen 4. Maar voor verdergaande behandelresultaten zetten we de Youlaser in. 

We starten vaak met een peeling omdat de huid dan dunner wordt. Dit is ideaal om sneller resultaat te behalen met de daaropvolgende microneedling of Youlaser behandeling. 

Voor ieder type litteken hebben wij de benodigde behandelapparatuur. Waar veel klinieken alleen de Erbium of misschien ook de CO2 laser hebben, kan MediDerma de beide lasertechnieken met elkaar tijdens 1 behandeling combineren. De Youlaser is een technisch hoogstandje door de zogenaamde MIX techniek.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.