0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Steunkousen

Steunkousen

Aanmeten van steunkousenTherapeutische elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd, kunnen een uitkomst zijn voor mensen met spataderen, trombose, vermoeide benen en vochtophopingen. Voorwaarde is wel dat de kousen goed moeten worden aangemeten. De huidtherapeut kan daarvoor zorgen en ook nazorg geven.

Verwijzing steunkousen

Het laten opmeten van therapeutische elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd vindt plaats op verwijzing van de arts. Steunkousen geven van buitenaf druk op de huid. In combinatie met beweging van de onderliggende spier ontstaat een betere doorbloeding. Dit werkt bevorderend op de conditie van het onderhuids weefsel.

MediDerma levert zowel arm- als beenkousen.

Het aanmeten van steunkousen

Steunkousen zijn leverbaar in verschillende materialen, kleuren en drukklassen. MediDerma werkt met verschillende gerenommeerde merken zodat voor ieder probleem een optimale kous verstrekt kan worden.

 

Uw maten worden nauwkeurig opgemeten en de conditie van uw huid wordt beoordeeld. Op basis van uw persoonlijke situatie en aan de hand van gegevens op de verwijzing krijgt u steunkousen met de juiste therapeutische druk aangemeten.

Levertijd

MediDerma heeft een groot assortiment steunkousen op voorraad. Het is hierdoor vaak mogelijk om bij de eerste afspraak direct steunkousen te leveren. De gemiddelde levertijd van maatwerkleveringen bedraagt 7 dagen.

Het passen van de steunkousen

Het aantrekken van steunkousen gaat niet gemakkelijk. Bij het passen van de steunkousen krijgt u een duidelijke aan- en uittrekinstructie. Er zijn speciale aan- en uittrekmiddelen verkrijgbaar. De huidtherapeuten van MediDerma kunnen u hierin adviseren. Tijdens de pasafspraak ontvangt u een brochure met wasvoorschriften, onderhoudsadviezen en garantiebepalingen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een medische indicatie worden de steunkousen, mits u de kousen laat aanmeten bij een gecontracteerde leverancier, vanuit de basisverzekering vergoed. MediDerma heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

MediDerma declareert de nota meestal rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Voor een vergoeding van aantrekhulpmiddelen verwijzen wij u naar de verzekeringsvoorwaarden in uw polis.

MediDerma staat garant voor service en deskundigheid

MediDerma is een erkend bedrijf en is aangesloten bij de SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen. Als cliënt krijgt u daarmee de garantie dat MediDerma jaarlijks op hoogwaardige kwaliteitseisen wordt gecontroleerd.

Alle medewerkers bij MediDerma hebben de HBO opleiding Huidtherapie gevolgd. Zij zijn speciaal opgeleid om u op vakkundige wijze van dienst te zijn en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Bij een herhalingsverstrekking wordt, mede aan de hand van controlemetingen, de effectiviteit van de steunkousen gratis beoordeeld.

Het aan en uittrekken van steunkousen

Steunkousen zitten strak, en gaan dus niet zo gemakkelijk aan en uit. Uw aanmeter laat u tijdens de pasinstructie zien hoe u de kous zo gemakkelijk mogelijk aan en uittrekt. Soms is een aantrekhulp nodig om dit zelfstandig te kunnen doen. MediDerma heeft een uitgebreid assortiment van aan- en uittrekhulpmiddelen. Bij verminderde kracht in de handen of bijvoorbeeld beperkingen bij het bukken lukt het toch heel vaak om met het juiste aantrekhulpmiddel zelfstandig de steunkousen aan of uit te krijgen. Soms is het zelfstandig aantrekken van de steunkousen niet mogelijk. U bent dan aangewezen op mantelzorg of thuiszorg.

Uw aanmeter adviseert u graag welke aantrekhulp voor u geschikt is en oefent met u om behendig te worden met de aantrekhulp. De werkwijze van de aantrekhulpen kunt u bekijken in onderstaande instructiefilms.

Aantrekhulp voor steunkousen met een open teen: de Proflebo of Esyslide 

 

Uittrekhulp voor steunkousen met een open of gesloten teen: proflebo

 

Aantrekhulpmiddel voor gesloten teen: Magnide

 

Aantrekhulpmiddel steunkousen: Doff n’Donner

 

De aantrekhulp: Handylegs  

Het maken van een afspraak

Het opmeten van steunkousen vindt alleen plaats op afspraak.

Omdat de omvangsmaten in de loop van de dag toenemen, worden de kousen ‘s ochtends aangemeten.

Op medische indicatie komt de huidtherapeut bij u aan huis de kousen aanmeten. Ook voor een persoonlijk advies voor een geschikt aan- en of uittrekhulpmiddel kunt u een afspraak met ons met ons maken via het centrale telefoonnummer: 0299-436734.

Tarieven

Hier vindt u de (richt)prijzen voor de behandelingen aangeboden door MediDerma

Therapeutische elastische kousen (vanaf drukklasse 2)

Therapeutische elastische kousen Elastische therapeutische kousen (steunkousen) worden vanaf drukklasse 2 vergoed vanuit de basisverzekering. Deze zorgkosten worden verrekend met het eigen risico. MediDerma heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars en dient de nota rechtstreeks voor u in. Bij de meeste zorgverzekeraars worden 2 paar (of 2 stuks) steunkousen per 12 maanden vergoed. MediDerma heeft ook een groot assortiment steunkousen met drukklasse 1, deze kousen geven minder druk en worden daarom niet vergoed. De huidtherapeut meet deze kousen op, en laat u diverse stalen zien. Er zijn diverse materialen en kleuren. Deze prijzen zijn gebaseerd op kniekousen met open teenstuk. De prijzen van de overige type steunkousen worden op verzoek aan u doorgegeven.

Heren kniekous Prijs
Heren kniekous 5800 katoenserie €18,-

 

Juzo compressiekousen Prijs
Attractive €57,50
Hostess €57,50
Soft €59,50
Soft Rib €59,50

 

Medi Prijs
Comfort €53,25
Elegance €53,25
Medi Travel €34,25
Mediven voor men €35,75

 

Bauerfeind Venotrain Prijs
Act €21,25
Business €49,75
Look €49,75
Micro €49,75
Soft €49,75
Sportkousen €38,50

 

Steunkousen (drukklasse 1)

Steunkousen (drukklasse 1) MediDerma heeft ook een groot assortiment steunkousen met drukklasse 1, deze kousen geven minder druk en worden daarom niet vergoed. De huidtherapeut meet deze kousen op, en laat u diverse stalen zien. Er zijn diverse materialen en kleuren. Deze prijzen zijn gebaseerd op kniekousen met open teenstuk. De prijzen van de overige type steunkousen worden op verzoek aan u doorgegeven.

Heren kniekous Prijs
Heren kniekous 5800 katoenserie €18,-

 

Juzo compressiekousen Prijs
Attractive €57,50
Hostess €57,50
Soft €59,50
Soft Rib €59,50

 

Medi Prijs
Comfort €53,25
Elegance €53,25
Medi Travel €34,25
Mediven voor men €35,75

 

Bauerfeind Venotrain Prijs
Act €21,25
Business €49,75
Look €49,75
Micro €49,75
Soft €49,75
Sportkousen €38,50

Compressiematerialen

Zelfzorg-compressiematerialen worden vaak vergoed onder de verbandmiddelen. De huid- en oedeemtherapeut meet deze verbanden aan en geeft instructie voor gebruik. Er zijn zeer veel materialen verkrijgbaar. Derhalve staan de prijzen hier niet genoemd.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.