0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Camouflagetherapie

camouflage dermacolourStoort u zich aan een pigmentvlek, rode vlekken zoals een wijnvlek of couperose of bijvoorbeeld een litteken? Kleurafwijkende huidproblemen kunnen bij MediDerma minder zichtbaar worden gemaakt door middel van camouflagetherapie. De betreffende huidafwijking wordt d.m.v. een camouflage product afgedekt zodat deze niet of nauwelijks meer opvalt. De producten die door de huidtherapeut worden gebruikt, bevatten een hoge concentratie pigmenten waardoor deze beter afdekken dan de regulier verkrijgbare make-up of camouflage. Daarnaast hecht de camouflage beter op de huid vanwege een speciale aanbrengtechniek. De camouflage kan na instructie en oefening, door de cliënt zelf aangebracht worden.

Dekkende camouflage crème voor vlekken in het gezicht  

Hoe werkt camouflage therapie?

U krijgt een gratis adviesgesprek waarbij uw wensen en de mogelijkheden worden besproken. Waar moet de camouflage aan voldoen? Wordt het gebruikt bij daglicht, wilt u het snel en gemakkelijk kunnen opbrengen, is het bedoeld voor tijdens het zwemmen of juist voor speciale gelegenheden? Nadat de huidtherapeut dit in kaart heeft gebracht bespreekt zij met u de mogelijkheden. Desgewenst kunt u aansluitend starten met de camouflagetherapie. 

Camouflage therapie bestaat uit twee behandelingen; de juiste kleur en product bepaling en het aanleren de camouflage zelf goed aan te brengen.

Bij tevredenheid over het resultaat wordt de camouflage besteld. Om de camouflage van de huid te verwijderen kunt u een speciale huidreiniging aanschaffen. U kunt de bestelde producten ophalen of een afspraak maken om nogmaals te oefenen hoe u de camouflage het best aan kunt brengen.

Welke huidgebieden kunnen worden behandeld?

Zowel het gezicht als lichaam kan gecamoufleerd worden. 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Gemiddeld volstaan 2 behandelingen en indien de camouflage op is kan deze (telefonisch) bij besteld worden. Indien er veranderingen zijn in de huidskleur, zoals bij een zomerse teint, waardoor de camouflage niet meer matcht kan een nieuwe kleurbepaling worden gedaan.

Kunnen er huidreacties ontstaan?

De camouflageproducten zijn speciaal voor een gevoelige/zieke huid samengesteld en zijn hypoallergeen. De camouflage bevat meestal een zonnefilter zodat de huid extra beschermd wordt tegen de zon.

Wat te doen vóór en na de behandeling?

Wanneer u thuis de camouflage gaat gebruiken is het belangrijk de instructies die de huidtherapeut heeft gegeven op te volgen. Vóór u de camouflage aan brengt is het belangrijk dat uw huid vrij van (vorige) camouflage is.

Indien u een (dag)crème gebruikt is het belangrijk deze eerst in te laten trekken voor u de camouflage aan brengt. Soms is het noodzakelijk om de huid eerst te ontvetten. Vervolgens kan de camouflage, volgens de gegeven instructies, aangebracht worden.

De camouflage dient altijd weer verwijderd te worden met een daarvoor bestemde huidreiniger die de pigmenten van de camouflage weer oplost.

Welke camouflage producten/merken worden er gebruikt?

Bij MediDerma wordt gebruik gemaakt van de merken Lycogel en Dermacolor.
Soms dient er ook nog een fixatie poeder of spray gebruikt te worden, deze zijn ook aanwezig.

Camouflage foundation tegen ontsierende vlekken in het gezicht

Is de camouflage waterproof en veegvast?

De camouflage is waterproof en veegvast maar kan ook extra gefixeerd worden door een fixeerpoeder of spray te gebruiken. Dit is vooral geschikt voor camouflage van lichaamsdelen. Extreme wrijving, warmte en of transpiratie kan de hechting van de opgebrachte camouflage verminderen.

Hoe lang duurt de behandeling?

De camouflagetherapie duurt voor het bepalen van de kleur gemiddeld een half uur. Soms wordt voor de aanbrenginstructie een aparte vervolgafspraak gemaakt. 

vitiligovitiligo_na_camouflage

Wordt de camouflagetherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

In de meeste gevallen worden camouflagetherapie en de benodigde producten geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Het gezicht komt vaak voor vergoeding in aanmerking, het lichaam niet. In uw polisvoorwaarden staat de vergoeding onder ‘çamouflagetherapie’ vermeld. Vaak is om voor vergoeding in aanmerking te komen een verwijsbrief nodig van uw behandelend specialist of huisarts. MediDerma heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

Tarieven

Hier vindt u de (richt)prijzen voor de behandelingen aangeboden door MediDerma

Camouflagetherapie

Een basisbehandeling Vaststellen van de juiste camouflagekleur, het leren aanbrengen van de camouflage. Producten U krijgt een vrijblijvende offerte van de camouflageproducten. Vaak is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Richtprijs per behandeling

Camouflagetherapie Prijs
Consult met huidtherapeut Gratis
Per 25 minuten €45,-

 

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.